O restauracji Sasori Sushi w Chotomowie

Nasza restauracja to miejsce, gdzie pasja do kuchni japońskiej spotyka się z profesjonalizmem i kreatywnością. Nazwa Sasori, co po japońsku oznacza Skorpion, to znak zodiaku naszego Szefa Kuchni. Jego zodiakalne cechy, takie jak olbrzymie zasoby wewnętrznej energii, dynamizm i odwaga, odzwierciedlają się w przygotowywanych przez niego potrawach. Nasz Szef Kuchni, Filip Błaszczyk, to Sushi Master z wieloletnim doświadczeniem, który swoją wiedzę zdobywał w Polsce i Europie, ucząc się m.in. od Japończyków.

 

sushi na talerzach

Odkryj z nami smaki kuchni japońskiej

Kuchnia japońska to nie tylko sushi. To bogactwo smaków, aromatów i kolorów, które zaskakują i zachwycają. W Sasori Sushi oferujemy szeroką gamę dań, od klasycznego sushi, przez propozycje fusion, po autorskie przysmaki naszego Szefa Kuchni. Nasze menu to prawdziwa uczta dla miłośników kuchni japońskiej, ale także dla tych, którzy dopiero chcą ją odkryć.

ozdobione sushi

Zapraszamy do skosztowania naszych dań

W Sasori Sushi każdy posiłek to wyjątkowe doświadczenie. Nasza obsługa zadba o to, abyś mógł spędzić swój czas w miłej atmosferze, a nasi kucharze chętnie doradzą Ci w wyborze dania. Posiadamy 2 stoły 4-5-osobowe, 2 stoliki 2-osobowe, lożę 5-9-osobową oraz 4 miejsca przy barze. Latem otwieramy ogródek z dodatkowymi 7 stolikami. Oferujemy również możliwość zamówienia dań na wynos lub z dowozem. Serdecznie zapraszamy do odkrywania razem z nami kuchni japońskiej. Czekamy na Ciebie w Sasori Sushi!

jedzenie sushi szczypcami

Nasz Zespół

Nasz zespół to grupa pasjonatów, którzy łączą miłość do kuchni japońskiej z profesjonalizmem i zaangażowaniem. Nasz Szef Kuchni, Filip Błaszczyk, to Sushi Master z prawie 15-letnim doświadczeniem. Jego zamiłowanie do tego, co robi widać w każdej porcji sushi, którą serwuje swoim gościom. Wraz z nim, w naszej restauracji, sushi przygotowują masterzy z wieloletnim doświadczeniem, zdobywanym także poza granicami naszego kraju. Nasza obsługa natomiast zadba o to, aby za każdym razem, mogli Państwo spędzić swój czas w miłej atmosferze.

Nasi specjaliści

Nasi specjaliści to prawdziwi mistrzowie w swoim fachu. Każdy z nich posiada unikalne umiejętności i doświadczenie, które przekłada się na jakość serwowanych przez nas potraw. Szef Kuchni, Filip Błaszczyk, to prawdziwy artysta, który swoją pasję do kuchni japońskiej przekłada na wyjątkowe dania. Jego zamiłowanie do eksperymentowania i indywidualne podejście do gustów i smaków gości, sprawiają, że każda wizyta w naszej restauracji to prawdziwa uczta dla zmysłów.

Kuchnia japońska

Kuchnia japońska to nie tylko sushi. To bogactwo smaków, aromatów i kolorów, które zaskakują i zachwycają. Staramy się przekazać naszym gościom tę różnorodność, oferując nie tylko klasyczne sushi, ale także szeroką ofertę Fusion. W naszym menu znajdą Państwo również propozycje dla miłośników młodej fasolki, czyli edamame, pierożków gyoza, makaronów – udon czy ramen, ośmiornicy, podawanej w autorski sposób właściciela, oraz deserów przyrządzanych przez samego Szefa.

 

Zobacz jak to robimy

Uczymy się od najlepszych