O nas
Poznajmy się bliżej.
Sasori Sushi
Witamy w naszej Restauracji SASORI SUSHI
Skąd nazwa naszej restauracji? SASORI to po japońsku Skorpion, czyli znak zodiaku naszego Szefa Kuchni. Cechą zodiakalnego skorpiona jest posiadanie olbrzymich zasobów wewnętrznej energii, którą zaraża osoby będące w jego otoczeniu. Jest również dynamiczny i odważny, co ma swoje odzwierciedlenie w przygotowywanych przez niego potrawach.
W SASORI SUSHI poza wyśmienitym klasycznym sushi, znajdziecie Państwo również szeroką ofertę Fusion.
W naszej ofercie są także propozycje dla miłośników:
- młodej fasolki, czyli Edamame;
- pierożków GYOZA, które robimy sami;
- makaronów – udon czy ramen (ramen produkowany jest przez znaną warszawską ramenownię);
- ośmiornicy, podawanej w autorski sposób właściciela;
- deserów przyrządzanych przez samego Chefa – sernik miso, bądź z zieloną herbatą Matcha, czy brownie z orzeszkami pinii.
Na Państwa specjalne zamówienie możemy przyrządzić homara, kraba królewskiego, ostrygi, tuńczyka toro, bądź wołowinę Kobe.
Coś więcej
Nasz Szef swoją wiedzę zdobywał w Polsce i w Europie, ucząc się m.in. od Japończyków. Doskonalił swoje umiejętności również w restauracjach sushi w Warszawie.
Ostatnie 5 lat spędził na Mallorce, w sercu Balearów, gdzie jako Sushi Chef, w ekskluzywnym Beach Clubie – Nikki Beach Mallorca, obok sushi przyrządzał także różne owoce morza m.in. homary, nogi krabów królewskich, ośmiornice. Po zakończeniu sezonu na Mallorce przenosił się do kurortu narciarskiego – Ischgl, w Austrii. W wysoko cenionej przez gości (za TripAdvisor) restauracji Lucy Wang wkomponowywał specjały kuchni francuskiej do sushi (foie gras czy trufle).
Wraz z szefem, w naszej restauracji, sushi przygotowują masterzy z wieloletnim doświadczeniem, zdobywanym także poza granicami naszego kraju, co sprawia, że Sasori oferuje bardzo wysoką jakość serwowanych dań.
W SASORI SUSHI czerpiemy przyjemność z głodu, a przygotowywane potrawy pochodzą z rąk miłośników sushi dla miłośników sushi. Nasza obsługa natomiast zadba o to, aby za każdym razem,mogli Państwo spędzić swój czas w miłej atmosferze.
Dysponujemy 6 stolikami (także w ogródku), lożą 5 -9 osobową oraz miejscami przy barze, gdzie nasi kucharze chętnie doradzą w wyborze dania bądź po prostu porozmawiają. Mamy dla Państwa również ofertę na wynos bądź z dowozem.
Serdecznie zapraszamy do odkrywania razem z nami kuchni Japońskiej. Czekamy na Państwa w SASORI SUSHI!
Zaprasza Szef Kuchni oraz właściciel,
Filip Błaszczyk

Filip Błaszczyk
to Sushi Master z prawie 15 letnim doświadczeniem. Jego zamiłowanie do tego, co robi widać w każdej porcji sushi, którą serwuje swoim gościom. Nie ogranicza się jedynie do propozycji z menu, bardzo lubi eksperymentować. Lubi indywidualnie podchodzić do gustów i smaków swoich gości.